Sociálne siete

ZAHRANIČIE

Izrael predstavil nový bojový tréningový systém, ktorý používa lúče namiesto rakiet (VIDEO)

Zverejnené:

Upravené: 16. novembra 2021 o 8:34

420

zdroj: Youtube

REKLAMA

GLOBALNEWS

Izrael predstavil prvý elektronický bojový systém na svete, ktorý je schopný odhaliť a zostreliť viacero cieľov súčasne s použitím špeciálnych lúčov, informuje portál Daily Mail.

Úplne nové systémy Scorpius sú vybavené tak, aby sa zvládli „postarať“ o drony, lode, radarové inštalácie a iné vzdušné, pozemné a námorné hrozby, oznámil vo štvrtok štátny dodávateľ obranného arzenálu Israel Aerospace Industries (IAI).

Bill Gates: „Je potrebný globálny výskum, svet musí byť pripravený na pandémie“

Nové systémy nefungujú tak, že vystreľujú rakety alebo projektily – vysielajú úzko zaostrené lúče, ktoré zneškodnia rôzne nepriateľské systémy vrátane radarov, senzorov a navigačných zariadení.

Systémy Scorpius môžu pokryť rozsiahle oblasti a zničiť viacero cieľov súčasne. Dokážu tak urobiť aj vtedy, ak sa nachádzajú v rôznej vzdialenosti od seba, informovala spoločnosť.

„Nová technológia, ktorú vyvinuli talentovaní inžinieri IAI, predstavuje pre krajinu vývoj v elektronickom boji,“ uviedol Adi Dulberg, vedúci spravodajskej divízie IAI.

K dispozícii sú štyri verzie systémov Scorpius s pozemným variantom – ktorý môže byť stacionárny aj vozidlový. Pozemný variant by mal byť určený na detekciu a rušenie pozemných a vzdušných hrozieb.

Námorná verzia je zameraná na vytvorenie „elektronickej ochrannej kupoly“ nad plavidlom, na ktorom je nainštalovaná. Vzdušný systém poskytuje bojovému lietadlu možnosť rušiť elektromagnetické operácie potencionálmeho nepriateľa na zemi aj vo vzduchu.

Bill Gates: „Je potrebný globálny výskum, svet musí byť pripravený na pandémie“

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA