Sociálne siete

ZAHRANIČIE

Singapur začne neočkovaným „účtovať poplatky“

Zverejnené:

Upravené: 16. novembra 2021 o 9:38

376

zdroj: Facebook

REKLAMA

GLOBALNEWS

Singapurská vláda prestane od 8. decembra hradiť starostlivosť pacientom, ktorí sa liečia na covid a nie sú proti nemu očkovaní.

Doteraz ju platila všetkým občanom aj ľuďom s trvalým pobytom a dlhodobými vízami, pokiaľ nemali pozitívny test na koronavírus krátko po návrate z cudziny. Nemocničné účty mnohých neočkovaných by však mali pokryť ich zdravotné poistenia.

Neočkovaní ľudia „predstavujú veľkú väčšinu pacientov na jednotkách intenzívnej starostlivosti, a neúmerne tak prispievajú k tlaku na naše zdravotnícke zdroje“, zdôvodnila svoje rozhodnutie singapurská vláda.

Čítajte viac: Google prehral odvolanie, bude musieť zaplatiť 2,8 miliardy dolárov

„Pacientom s covidom, ktorí sú z vlastnej vôle neočkovaní, začneme účtovať poplatky,“ dodala.

Deťom do dvanástich rokov či ľuďom, ktorí sa nemôžu očkovať zo zdravotných dôvodov, bude starostlivosť aj naďalej plne hradená. To isté bude platiť do 31. decembra pre tých, ktorí sú zaočkovaní len čiastočne. Budú tak mať dostatok času sa zaočkovať druhou dávkou.

Denník The Washington Post uviedol, že po 8. decembri sa rad neočkovaných pri liečbe covidu bude môcť spoľahnúť na zdravotné poistenie a ďalšie formy podpory. Zdravotnícky systém je však podľa denníka z veľkej časti v súkromných rukách.

Čítajte viac: Vyše 1300 lekárov vyzýva ľudí, aby sa dali zaočkovať

Singapur patrí k najviac zaočkovaným krajinám sveta, osemdesiatpäť percent dospelej populácie má obe dávky vakcíny. Mestský štát však v poslednej dobe čelí stúpajúcemu počtu prípadov nákazy a minulý mesiac varoval, že hrozí preťaženie zdravotníckeho systému.

V pondelok hlásil Singapur, ktorý má 5,7 milióna obyvateľov, denný prírastok 2 470 nových prípadov a 14 úmrtí.

Grécki zdravotníci zaočkovali 100-tisíc ľudí: Tí však chceli oklamať úrady

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA