Sociálne siete

COVID19

Očkovať proti COVID-19 budú môcť aj ambulantní lekári

Od dnešného dňa majú ambulancie všeobecných lekárov pre dospelých a všeobecných lekárov pre deti a dorast možnosť zapojiť sa do očkovacieho procesu. Očkovať sa bude vakcínou Comirnaty od spoločnosti Pfizer-BioNTech. Očkovanie sa tak stane pre ľudí ešte dostupnejším.

Zverejnené:

Upravené: 24. júna 2021 o 11:36

354

ockovanie
Ilustračné foto, zdroj: Unsplah/Mufid Majnun

REKLAMA

Tlačová správa

BRATISLAVA – Ambulantní lekári pre dospelých a pre deti sa môžu prihlásiť cez webovú stránku Ministerstva zdravotníctva, kde nájdu na jednom mieste aj všetky potrebné linky a materiály k očkovaniu. Zaočkovať sa tak bude možné nielen vo veľkých mestách, ale aj v zdravotníckych zariadeniach v menších obciach. Informoval o tom rezort zdravotníctva v tlačovej správe.

Rezort zdravotníctva chce, aby bolo očkovanie čo najdostupnejšie.  Záujemcovia o očkovanie proti COVID-19 už nemusia navštíviť očkovacie centrum či čakať na možnosť výjazdového očkovania.

Očkovanie v ambulanciách bude prebiehať štandardným spôsobom, pričom ambulancie majú možnosť očkovať len svojich kapitovaných pacientov. Rozdiel oproti vakcinačnému centru bude v tom, že celý proces od objednania na očkovanie, cez realizáciu, až po záznam do systémov, vykoná ambulancia. Objednávanie vakcín a ich distribúcia budú zabezpečené v spolupráci s lekárňami, ktorých je v súčasnosti zapojených do distribučného procesu už 704.
Ambulancie a očkovanie proti COVID-19
• Prihlasovanie ambulancií na zapojenie do očkovania proti COVID-19 je možné od dnešného dňa 23.6.2021
• Očkovať bude môcť všeobecný lekár pre dospelých a všeobecný lekár pre deti a dorast, ktorý sa prihlási a uzatvorí zmluvu s Ministerstvom zdravotníctva.
• Objednávanie vakcín a ich distribúcia budú zabezpečené v spolupráci s lekárňami, ktorých je v súčasnosti prihlásených už 704. Objednávanie pacientov na očkovanie bude prebiehať v ambulancii obvyklým spôsobom, špecifickým pre danú ambulanciu.
• Každý zaočkovaný bude môcť na stránke korona.gov.sk požiadať o medzinárodný očkovací certifikát.
• Ambulancie so záujmom o očkovanie sa môžu prihlásiť cez webovú stránku Ministerstva zdravotníctva SR.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA