Sociálne siete

DOMOV

Ústavný súd nezrušil nosenie rúšok ani karanténu. Slovensko obletel nový hoax

Zverejnené:

Upravené: 11. januára 2022 o 13:50

536

zdroj: Facebook/MZ SR

REKLAMA

GLOBALNEWS

Ústavný súd SR nezrušil povinné nosenie rúšok, karanténu, COVID pas ani režimy OTP a OP.

Za protiústavné označil v decembrovom náleze len špecifické časti zákona o ochrane verejného zdravia. Ministerstvo zdravotníctva SR reagovalo na nepravdivé interpretácie, ktoré sa šíria sociálnymi sieťami.

„Niektoré z chýb, ktoré vytkol Ústavný súd, boli už napravené novelou zákona,“ uviedlo ministerstvo na svojej facebookovej stránke. Zároveň vyzvalo verejnosť, aby si dávala pozor na zdroje i kvalitu informácií z prostredia internetu.

V Taliansku zomrel predseda Európskeho parlamentu David Sassoli

K hoaxu sa vyjadrila aj polícia, ktorá podporila stanovisko ministerstva.

„Ústavný súd v rozhodnutí nikde nepíše o konci rúšok, respirátorov, covid pasov a podobne. Rúška, karantény, covid pasy aj režim OTP/OP zostávajú v platnosti a žiadna senzácia ani mimoriadna právna kľučka sa nekoná. Ústavný súd tieto veci svojim rozhodnutím nijakým spôsobom „nezrušil“,“ uviedla polícia.

Z nálezu Ústavného súdu vyplýva, že je možné po novom nariaďovať izoláciu len v domácom prostredí. Rozhodnutie nadobudlo účinnosť 31. decembra 2021. Do jeho prijatia bola izolácia a karanténa prípustná v domácom prostredí, nemocničnom alebo inom určenom zariadení.

MIČOVSKÝ ODCHÁDZA Z KLUBU OĽaNO: Hnutie stratilo jeho dôveru

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA