Sociálne siete

Šport

EURO 2020 a penaltová dráma: Majstrami sú futbalisti Talianska

Finále ME vo futbale nakoniec patrilo Taliansku, ktoré zdolalo domáce Anglicko. Rozhodli aj pokutové kopy.

Zverejnené:

Upravené: 13. júla 2021 o 8:37

1000

Atmosféra po finále, zdroj: FB/Wembley Stadium connected by EE

REKLAMA

BRATISLAVA – Dnešný večer bol v znamení veľkého finále EURO 2020 – dvaja súperi Anglicko a Taliansko bojovali na londýnskom futbalovom štadióne Wembley o trofej. Angličania sa o to snažili už od roku 1966, práve v tomto roku totiž po predĺžení počas majstrovstiev sveta porazili Nemcov. Talianom sa historicky darí lepšie, poslednú prehru si datujú počas Ligy národov v Portugalsku z roku 2018.

Finálový zápas majstrovstiev Európy prial viac Talianom, aj keď do poslednej minúty nebol jasný výsledok. Dokonca ani po predĺžení, a tak musel rozhodnúť aj penaltový rozstrel. Reprezentanti Talianska sa majstrami Európy stali druhýkrát. Anglicko zdolali  3:2 v jedenástkovom rozstrele. V riadnom hracom čase a po predĺžení totiž duel skončil nerozhodne 1:1.

Podgurážení fanúšikovia chceli vojsť bez vstupenky

Pred začiatkom zápasu sa stovky fanúšikov chceli dostať na štadión bez vstupeniek.  Podľa portálu football-italia.net anglickí fanúšikovia útočili na bariéry a zároveň ohrozovali usporiadateľov. Podľa hovorcu štadiónu sa im to nepodarilo, futbaloví fanúšikovia, ktorí tam boli, však hovoria, že dovnútra prenikli dokonca stovky ľudí. Zasahovať mala aj polícia.

ZOSTAVY

Anglicko: Pickford – Walker, Stones, Maguire – Trippier, Phillips, Rice, Shaw – Mount, Sterling – Kane (C).
Náhradníci: Ramsdale, Johnstone – Grealish, J. Henderson, Rashford, Mings, Coady, Sancho, Calvert-Lewin, R. James, Saka, Bellingham.

Taliansko: G. Donnarumma – Di Lorenzo, Bonucci, Chiellini (C), Emerson – Barella, Jorginho, Verratti – Chiesa, Immobile, L. Insigne.
Náhradníci: Sirigu, Meret – Locatelli, Belotti, D. Berardi, Pessina, Acerbi, Cristante, Bernardeschi, Bastoni, Florenzi, Tolói.

Rozhodca: Björn Kuipers – Sander van Roekel, Erwin Zeinstra (vš. NED) – Carlos del Cerro Grande (ESP) – Bastian Dankert (GER).

Zdroj: football-italia.net, FB/Wembley Stadium connected by EE 

n

Zdroj: FB/Wembley Stadium connected by EE

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA