Sociálne siete

DOMOV

Premiérka Fínska sa ospravedlnila za fotku dvoch bozkávajúcich žien na jej večierku

Zverejnené:

Upravené: 24. augusta 2022 o 9:54

847

Ospravedlňujem sa za to. Takáto snímka sa fotiť nemala, ale inak sa na tom stretnutie nič mimoriadne nedialo,“ povedala novinárom premiérka.

REKLAMA

Pred niekoľkými dňami absolvovala premiérka Fínska test na drogy v reakcii na video zverejnené v priebehu minulého týždňa. Videozáznam ukazuje Sannu Marinovú na súkromnom večierku, počas ktorého sa zabávala a tancovala.

Video 36-ročnej  premiérky z večierka s fínskymi celebritami sa začalo minulý týždeň virálne šíriť po sociálnych sieťach. Následne ho zverejnili fínske médiá. Niektorí kritici vyjadrovali pochybnosti o schopnostiach Marinovej plniť povinnosti ministerskej predsedníčky. Iní naopak vyjadrovali Marinovej podporu.

V reakcii na kritiku absolvovala Marinová minulý piatok test na drogy, ktorého výsledok bol negatívny. „Test na drogy zo vzorky odovzdanej premiérkou Sannou Marinovou 19. augusta 2022 neodhalil prítomnosť drog,“ oznámila premiérkin úrad. „Išlo o komplexný test na drogy. Nevyberali sme si, ako bude tento test vykonaný.“

Len niekoľko dní po tejto kauze sa Marinová opäť stala stredobodom pozornosti vo Fínsku. Internetom tentokrát začala kolovať fotografia, na ktorej sa bozkávajú dve polonahé ženy, ktoré majú na prsiach napísané „Fínsko“.

„Podľa mňa je tá fotografia nevhodná. Ospravedlňujem sa za to. Takáto snímka sa fotiť nemala, ale inak sa na tom stretnutie nič mimoriadne nedialo,“ povedala novinárom premiérka. Fotografia vznikla na júlovom večierku, keď do svojho oficiálneho sídla po hudobnom festivale Ruisrock pozvala skupinu priateľov. „Dali sme si saunu, plávali a trávili spolu čas,“ dodala.

Sanna Marinová sa stala premiérkou v roku 2019 ako 34-ročná. Stala sa tak najmladšou úradujúcou šéfkou vlády na svete. Odvtedy viackrát organizovala večierky vo svojom oficiálnom sídle, za čo sa stala terčom kritiky.

Zdroj: Insider

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA