Sociálne siete

ZAHRANIČIE

TRAGÉDIA: Pri nehode autobusu v Bulharsku zahynulo najmenej 45 ľudí

Zverejnené:

Upravené: 23. novembra 2021 o 10:57

403

zdroj: Facebook

REKLAMA

GLOBALNEWS

Na diaľnici v Bulharsku havaroval v ranných hodinách autobus. Cestovalo v ňom celkom 52 ľudí. Najmenej 45 ľudí, vrátane 12 detí, prišlo o život.

Čítajte tiež: USA: Vodič zabil počas vianočného sprievodu najmenej päť ľudí, vyše 40 zranil

Podľa miestnych médií autobus po nehode vzplanul. Podľa záchranárov nehodu neprežil ani vodič.

V autobuse so severomacedónskou registráciou cestovalo 52 ľudí. Záchranári z horiaceho autobusu vyslobodili sedem živých ľudí – dve ženy a päť mužov, ktorých následne previezli do nemocnice v Sofii. Ich stav je stabilizovaný.

Podľa severomacedónskeho ministerstva zahraničia sa autobus vracal z víkendového zájazdu do Istanbulu a na bulharské územie prišiel v pondelok neskoro večer.

Čítajte viac: VIDEO: Vo Viedni vyčíňali desaťtisíce demonštrantov. Odniesla si to aj polícia

„Je to obrovská tragédia,“ uviedol úradujúci bulharský premiér Stefan Janev, ktorý sa vydal na miesto nehody. Podľa bulharského ministra vnútra Bojka Raškova zostali cestujúci po nehode uväznení vo vnútri autobusu. „Je to naozaj strašný pohľad,“ povedal minister.

Bulharské úrady vyšetrujú príčiny nehody. Podľa nich je príčinou buď ľudská chyba alebo technická závada. Podľa dopravnej expertky je daný diaľničný úsek problematický a celé leto sa tam opravovali diery vo vozovke.

Predseda severomacedónskej vlády Zoran Zaev vyjadril ľútosť nad nešťastím a sústrasť pozostalým s tým, že ho o nehode informoval úradujúci bulharský premiér Stefan Janev.

USA: Vodič zabil počas vianočného sprievodu najmenej päť ľudí, vyše 40 zranil

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA