Sociálne siete

Šport

Messi rokuje so Saudskou Arábiou o 400 miliónoch dolárov ročne

Zverejnené:

Upravené: 4. mája 2023 o 14:10

641

Zdroj: larazon.pe

REKLAMA

Globalnews

Saudská Arábia sa pripravuje ponúknuť svetovej futbalovej hviezde, 7-násobnému víťazovi Ballon d’Or Lionelovi Messimu, rekordnú ročnú zmluvu vo výške 400 miliónov dolárov na hranie v saudskej profesionálnej lige od tohto leta.

Píše o tom Bloomberg.

Poznamenáva sa, že ak bude dohoda, ktorú vyjednal Messiho otec, výrazne presiahne viac ako 200-miliónovú zmluvu, ktorú podpísal 5-násobný víťaz Ballon d’Or a dlhoročný rival Messiho Cristiana Ronalda, aby hral v Saudskej Arábii do leta 2025.

Messiho, ktorý sa v decembri stal majstrom sveta s Argentínou, suspendoval v utorok jeho súčasný klub Paríž Saint-Germain na dva týždne po tom, čo po prehratom zápase odcestoval do Saudskej Arábie bez povolenia klubu.

„Cesta Argentíny je splnením povinností veľvyslanca Saudskej Arábie pre cestovný ruch,“ uvádza sa vo vyhlásení.

Messi predtým súhlasil s dohodou o zotrvaní v PSG, ale po disciplinárnom treste nepredĺži svoju zmluvu, ktorá vyprší v lete, píše BBC.

Medzitým popredná španielska športová publikácia Marca tiež píše, že napriek ústnej dohode o predĺžení dohody teraz Messi považuje projekt PSG za dostatočne ambiciózny a konkurencieschopný. A L’Equipe tiež dodáva, že Saudská Arábia je najpravdepodobnejšou možnosťou pokračovať v jeho kariére.

Potenciálne podpísanie zmluvy by bolo ďalším krokom Saudskej Arábie, ktorého cieľom je obrátiť svet profesionálneho športu hore nohami. Okrem nedávneho podpisu Ronalda krajina financovala golfovú ligu LIV a jej štátny investičný fond získal anglický klub Premier League Newcastle United.

Saudskoarabský štátny investičný fond tiež zvažuje pridanie automobilových pretekov Formuly 1 do svojich športových investícií, napísal Bloomberg skôr.

„Investície do športu a hazardných hier – a kroky zamerané na usporiadanie veľkých športových podujatí v kráľovstve – sú čiastočne pokusom o posilnenie mäkkej moci Saudskej Arábie, zatiaľ čo kritici nazývajú takéto dohody „športovým umývaním“, pokusom zlepšiť imidž krajiny a odvrátiť pozornosť od zlej situácie v oblasti ľudských práv,“ uzatvára Bloomberg.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA