Sociálne siete

ÚVOD SLIDER

Ukrajinská armáda začala výcvik v Nemecku na tankoch Abrams

Zverejnené:

Upravené: 27. mája 2023 o 13:46

254

Zdroj: millitarymachine.com

REKLAMA

Globalnews

Prvá skupina asi 400 ukrajinských vojakov začala v Nemecku výcvik na prevádzku a údržbu amerických tankov M1 Abrams.

Uviedol to hovorca Pentagonu podplukovník Garron Garn, píše The New York Times.

Približne 200 vojakov – asi jeden obrnený prápor – začalo v piatok výcvik na cvičiskách v nemeckých mestách Grafenwoehre a Hohenfels.

Výcvik zahŕňa základné úlohy vojakov, ako sú strelecké a lekárske zručnosti, ako aj výcvik na úrovni čaty a roty a prípadne väčšie cvičenia zahŕňajúce jednotky práporu, ktoré sa navzájom konfrontujú.

Podľa plukovníka Garna zvyšných 200 ukrajinských vojakov začalo výcvik tankovania a údržby tankov.

Predstavitelia ministerstva obrany predtým uviedli, že do Nemecka bude poslaných približne 31 tankov na použitie v rámci výcvikového programu pre ukrajinských vojakov, ktorý by mal trvať 10 až 12 týždňov. Bojaschopné tanky by sa mohli objaviť na bojiskách na Ukrajine do jesene, uviedli predstavitelia.

Začiatok tankového výcviku pod vedením 7. armádneho výcvikového veliteľstva prichádza týždeň po tom, čo prezident Biden povedal spojencom USA, že umožní ukrajinským pilotom výcvik na amerických stíhačkách F-16.

Pripomeňme, že Bidenova administratíva oznámila svoj zámer poslať tanky na Ukrajinu v januári. Tento krok urobila po mesiacoch trvajúceho na tom, že sú príliš zložité a náročné na údržbu a opravu, aby povzbudila Nemecko k dodávkam tankov Leopard.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA