Sociálne siete

ZAHRANIČIE

Kráľovná Alžbeta II. vyzýva ľudí, aby mysleli na ostatných a nechali sa zaočkovať

Samotná 94-ročná panovníčka a jej 99-ročný manžel princ Filip dostali vakcínu minulý mesiac.

Zverejnené:

Upravené: 26. februára 2021 o 13:33

495

kralovna alzbeta
Kráľovná Alžbeta II, foto: SITA/AP Photo/Ben Stansall

REKLAMA

SITA

BRATISLAVA – Britská kráľovná Alžbeta II. vyzvala ľudí, aby mysleli na ostatných a využili možnosť nechať sa zaočkovať proti koronavírusu. Samotná 94-ročná panovníčka a jej 99-ročný manžel princ Filip dostali vakcínu minulý mesiac. Informoval o tom spravodajský web BBC.

Keď sa vedúci predstavitelia v oblasti zdravotníctva počas videohovoru opýtali kráľovnej na skúsenosť s očkovaním, odvetila: „Pokiaľ viem, bolo to celkom neškodné. A veľmi rýchle. Dostala som mnoho listov od ľudí, ktorých veľmi prekvapilo, ako ľahko je možné zaočkovať sa.“

Kráľovná, ktorá zriedka hovorí o svojom vlastnom zdraví, dodala: „Vôbec to nebolelo.“ Alžbeta II. chápe, že očkovanie môže byť pre niektorých ľudí „ťažká skúsenosť“, ale vyzvala všetkých, aby „mysleli skôr na iných ľudí ako na seba“.

Stalo sa tak po tom, čo britský minister zodpovedný za vakcinačný proces Nadhim Zahawi uviedol, že 11 – 15 % ľudí váhalo s vakcináciou. Boli to údajne predovšetkým príslušníci menšín a ľudia tmavšej farby pleti.

Panovníčka prirovnala pandémiu k „moru“, ktorý sa prehnal po celej planéte. Zároveň tiež uviedla, že rýchlosť očkovacieho programu v Spojenom kráľovstve bola doteraz „pozoruhodná“ a smerom ku kompetentným dodala: „Pokračujte v dobrej práci.“

Vo Veľkej Británii dosiaľ dostalo prvú dávku vakcíny viac ako 18 miliónov ľudí, čo je približne tretina dospelej populácie.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA