Sociálne siete

Cestovanie

Palác, retro a industriálny štýl? Hotel LOFT s vlastným pivovarom v centre Bratislavy

V hlavnom meste môžete vidieť mnohé zaujímavé miesta, ktoré sú nielen originálne, ale po ich návšteve budete odchádzať očarení, oddýchnutí a spokojní. Miesta, kde sa na chvíľu zastavil čas. Miesta, kde sa budete na malý moment cítiť ako v inom svete a vrátite sa späť do 19. storočia, keď sa bulvárom v centre Bratislavy prechádzala bohatá aristokracia a mešťania.

Zverejnené:

Upravené: 6. novembra 2021 o 14:14

1362

Zdroj: Amazing Places/LOFT Hotel Bratislava

REKLAMA

BRATISLAVA – Jedným takým je Hotel LOFT, kde sa originálne ubytovanie snúbi s dokonalým zariadením a službami. Prekrásny hotel z dvoch ulíc upúta hneď na prvý pohľad. Ukrytý medzi vysokými stromami, s výhľadom do záhrady Prezidentského paláca v sebe spája prvky paláca, retra a industriálneho štýlu. Originálne, nech sa páči, vstúpte…

Loft hotel BratislavaSC

Terasa, zdroj: Amazing Places/LOFT Hotel Bratislava

Netradičné a zážitkové ubytovania prináša projekt Amazing Places pravidelne nielen v Česku, ale aj u nás. Dnes sme si spoločne vybrali práve LOFT, ktorý spĺňa požiadavky aj ten najnáročnejšej klientely. Svoju jedinečnosť ukrýva v dvoch budovách – historickej (izby Wilson) a modernej (izby LOFT).

hotel loft

Terasa, zdroj: Amazing Places/LOFT Hotel Bratislava

Historickú časť Wilson Palace citlivo zrekonštruovali, môže sa pochváliť piatimi hviezdičkami a s ponukou 10 izieb. Pomenovanie dostala nie náhodou. „Týmto názvom chceme nadviazať jednak na históriu Štefánikovej ulice ako honosného bulváru reprezentatívnej triedy, palácov bohatých mešťanov a aristokracie z prelomu 19. a 20. storočia,“ píše sa na stránke hotela. Ale poďme ešte hlbšie do histórie – prečo Wilson? „Zároveň chceme odkázať na krátke obdobie v dejinách Bratislavy, kedy sa po skončení 1. svetovej vojny istý čas nazývala aj Wilsonovým mestom na počesť vtedajšieho amerického prezidenta Woodrowa Wilsona, ktorý podporil úsilie Slovákov a Čechov o slobodu a demokratický štát.“

Moderná a oveľa väčšia budova na Spojnej ulici ponúka aj väčší výber ubytovania, a tak hostia si môžu vyberať až zo 111 nadštandardne vybavených izieb so štyrmi hviezdičkami – dvojlôžkové, trojlôžkové a rodinné. Na privítanie je pripravená fľaša vína, hostia si môžu kedykoľvek pripraviť vynikajúcu kávu v originálnom stroji Francis Francis.

Späť do minulosti…

Historická budova bola postavená v roku 1891 na objednávku hlavného mestského lekára Dr. Vojtecha Tauschera, ktorý bol tiež lekárom bratislavského dvora Fridricha Habsburského, poslancom za mesto Prešporok. Bol tiež zakladateľom detskej nemocnice a uznávaným alpinistom.

Palác je postavený v eklektickom štýle – vidieť to v bohatej výzdobe s dekoračnými prvkami od renesančno-barokových až po rokokové. Podobne bohato bol dekorovaný aj interiér. V 30. a 40. rokoch minulého storočia sa urobili stavebné úpravy a uzavrela sa loggia na západnej fasáde, dnes obývacia časť apartmánu.

Budova je od roku 1963 vyhlásená za národnú kultúrnu pamiatku. Ďalšia rekonštrukcia objektu bola v rokoch 1978-1980 s cieľom prispôsobiť ju pre potreby Zväzu žien, ktorý tu sídlil až do roku 1989. Autorkou vitráže na schodišti historickej budovy je výtvarníčka Kveta Gandlová.

Vynikajúca gastronómia, vlastné pivo!

Ale okrem ubytovania oceníte určite i reštauráciu FABRIKA The Beer Pub, ktorú otvorili v máji 2014. Domáce špeciality, svetová kuchyňa, niečo k pivu – to nemôže chýbať. Milovníci hamburgerov si prídu tiež na svoje, vyskúšať môžu Fabrika burger. Navyše tu máte možnosť ochutnať čapované pivo domácej výroby z pivovaru Fabrika, ktorý sa nachádza priamo v priestoroch reštaurácie.

Loft hotel BratislavaSC

Zdroj: Amazing Places/LOFT Hotel Bratislava

FABRIKA F 12° lager
Ležiak plzenského typu vyrobený z najkvalitnejších moravských sladov a českých chmeľov. Toto pivo sa vyznačuje bohatou penou a tradičnou mierne vyššou horkosťou.

Typ: light draft beer type „lager“ Alcohol: 4,6% vol. Plato: 12°

FABRIKA F 14° APA
Pivo typu American Pale Ale vyrábaný z najkvalitnejších moravských sladov a amerických chmeľov metódou vrchného kvasenia. Vyznačuje sa bohatou penou a širokou škálou ovocno-chmeľových vôní a chutí.

Typ: American Pale Ale Alcohol: 5,6% vol. Plato: 14°

FABRIKA 12° Weizen
Veľmi obľúbené svetlé pšeničné pivo. Má príjemnú arómu, ktorú okamžite sprevádza chuť citrusových plodov, muškátu, vanilky, banánov, až po končiacu jemne kyslú osviežujúcu chuť citrónov. Pivo, ktoré má byť mútne a kyslé.

Typ: light yeast wheat beer Alcohol: 4.7% vol. Plato: 12°

FABRIKA 13° Dark lager
Naše tmavé pivo vyniká jemnou a vyváženou chuťou, ktorá sa skôr prikláňa k suchým tónom kávy a tmavej čokolády. Varené výhradne z moravských humnových sladov a zachmelené jemným chmeľom odrody Žatecký poloraný červenák, ktorý mu dodáva dochuť charakteristickú pre klasické pivá českého typu.

Typ: Czech Dark Lager Alcohol: 5% vol. Plato: 13°

FABRIKA SUMMER 8° 
Letný ležiak plzeňského typu, vyrobený z najkvalitnejších moravských sladov a českých chmeľov. Ľahšia verzia klasického ležiaku s nižším obsahom alkoholu, ideálne pre horúce letné dni.

Typ: light pale „lager“ Alcohol: 2,6% vol. Plato: 8°

Loft hotel BratislavaSC II

Zdroj: Amazing Places/LOFT Hotel Bratislava

Pozrite si tiež fotogalériu

Zdroj: Amazing Places, www.lofthotel.sk

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA