Sociálne siete

ZAHRANIČIE

Tajná služba FSB podľa Putina zmarila atentát na ruského novinára Solovjova

Zverejnené:

890

zdroj: Facebook

REKLAMA

GLOBALNEWS

Ruská tajná služba FSB podľa ruského prezidenta Vladimira Putina zmarila pokus Kyjeva a Západu zavraždiť známeho televízneho moderátora Vladimira Solovjova, ktorý je pokladaný za tvár kremeľskej propagandy. Putin, ktorého vystúpenie vysielala štátna televízia, však žiadne dôkazy na podporu svojho tvrdenia neuviedol, napísala agentúra Reuters. Ukrajinská tajná služba SBU obvinenia poprela.

Agentúra RIA Novosti neskôr napísala, že zadržanie neonacistov, ktorí atentát údajne pripravovali, plánovali zabiť aj ďalších prominentných ruských novinárov.

V Rusku bolo za Putinovej éry zavraždených niekoľko známych novinárov, ale išlo o kritiky režimu, ako bola napríklad Anna Politkovská.

USA vyčlenia 713 miliónov dolárov na vojenskú pomoc pre Ukrajinu

„Orgány FSB dnes ráno ukončili činnosť teroristickej skupiny, ktorá chystala útok a vraždu jedného zo známych ruských televíznych novinárov,“ povedal Putin podľa agentúry TASS vo vystúpení pred pracovníkmi generálnej prokuratúry.

FSB podľa TASS uviedla, že zadržala skupinu členov neonacistickej teroristickej skupiny National Socialism/White Power, ktorí sa na zákazku ukrajinskej tajnej služby SBU chystali zavraždiť moderátora Vladimira Solovjova. „Zadržanie sa doznávajú,“ uviedla FSB. Ukrajinská tajná služba SBU na sociálnej sieti Telegram na toto obvinenie reagovala a uviedla, že žiadne plány na zabitie Solovjova nemala a že novinár sa bude „po víťazstve Ukrajiny celkom určite za svoje zločiny zodpovedať pred medzinárodnými súdmi“.

Elon Musk kupuje sociálnu sieť Twitter za 44 miliárd dolárov

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA