Sociálne siete

DOMOV

ČAPUTOVÁ: Debata o povinnom očkovaní niektorých skupín je legitímna

Zverejnené:

Upravené: 3. decembra 2021 o 10:06

1276

Zdroj: Facebook / Zuzana Čaputová

REKLAMA

Zdroj: Globalnews

Prezidentka si myslí, že debata o povinnom očkovaní je legitímna, jasný názor však nemá.

Čaputová priznala, že svojich rodičov chodieva pozdraviť len cez okno a obmedzuje aj iné stretávanie. „Hoci som tri razy vakcinovaná tak aj mňa sa týkajú všetky obmedzenia,“ uviedla prezidentka a dodala, že niektoré veci musela posilniť, iné zrušiť.

„Nie je to také jednoduché riešenie… Jasné je, že pre vyriešenie epidemickej situácie by to bolo dobré opatrenie. Ale zároveň treba vnímať ďaleko širší kontext a to sú nálady v spoločnosti,“ povedala pre TV JOJ.

„Je to predmetom debaty, je to predmetom debaty vo všetkých krajinách EÚ. Ja si myslím, že tá debata je absolútne legitímna. Otázka je, ktorých profesijných skupín sa to má týkať a v akom čase. Situácia na Slovensku je zložitá v tom, že veľa ľudí vo vakcináciu neverí. A to je obrovský problém. O to ťažšie sa bude uvažovať o takomto kroku, ktorý je pomerne razantný, ale z pohľadu odborníkov úplne legitímny,“ dodala hlava štátu.

Ako fungujú potraviny počas lockdownu? Čítajte viac

Čaputová sa tiež venovala násiliu na ženách, ale aj deťom ešte ako právnička. „Máme vyššiu toleranciu k domácemu násiliu. Obete tvoria práve ženy a to percento je vyššie,“ dodala prezidentka. Zdôraznila, že domáce násilie sa týka aj starších ľudí a ako hlava štátu víta, že došlo k legislatívnym zmenám, ktoré dokážu problém riešiť.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA