Sociálne siete

DOMOV

Civilný odbor generálnej prokuratúry sa už začal zaoberať možným zrušením ĽSNS

Zverejnené:

Upravené: 2. mája 2022 o 10:25

768

zdroj: Facebook

REKLAMA

GLOBALNEWS

Prokurátor Tomáš Honz uviedol, že sa na generálnej prokuratúre zaujímajú o informácie, ktoré súvisia so zrušením strany ĽSNS. Honz okrem toho povedal, že už vyšetrujú aj poslancov Uhríka alebo Krupu.

Ide aj o symboliku 1488, za ktorú bol odsúdený Kotleba. „Podklady k predstaviteľom ĽSNS aj k iným osobám som už odovzdal vyšetrovateľovi z NAKA Bratislava, aby preveril, či z ich strany nedošlo k extrémistickej trestnej činnosti. Paradoxné je, že my sme už stíhali niekoľko desiatok ľudí za použitie tejto symboliky. Išlo však o obyčajných ľudí, ktorí za to boli právoplatne odsúdení. Problémy s hodnotením dôkazov prichádzajú len vtedy, keď sa zarúbe do vyššieho poschodia, čiže do politiky a podobne,“ povedal Honz pre denník SME.

Heger pre BBC: Odstrihnutie od ruského plynu spôsobí problémy, ale musíme byť odvážni

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry ďalej povedal, že je smutný z vedenia generálnej prokuratúry: „Do voľby nového generálneho prokurátora sme všetci išli s tým, aby sme do prokuratúry priniesli nový vietor. Mala sa z nej stať otvorená inštitúcia. Nastala akási zhoda, že to, čo tu bolo za predchádzajúcich vedení, treba odstrániť a že treba vybudovať novú prokurátorskú kultúru aj s novým vzťahom k odbornej aj laickej verejnosti. To sa nestalo. Som sklamaný z rôzneho naťahovania, aké vidíme, či zo skrývania sa pred novinármi. Nijako to nenahráva najmä obyčajným, radovým prokurátorom, ktorí si robia svoju prácu, záleží im na nej a záleží im aj na tom, aby ju prijala verejnosť.“

Prvá dáma USA Jill Bidenová navštívi Slovensko a Rumunsko

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA