Sociálne siete

DOMOV

František Dora mladší sa priznal k vražde mafiána Róberta Niguta

Zverejnené:

Upravené: 7. decembra 2021 o 14:12

1168

Zdroj: Pixabay.com

REKLAMA

Zdroj: Globalnews

František Dora mladší syn starostu Dolného Chotára sa priznal k vražde Róberta Niguta najbrutálnejšieho člena košického podsvetia. Niguta pritom hľadá polícia už osem rokov. Informovali o tom Aktuality.sk .

Po Nigutovi sa zľahla zem v auguste 2013. Vtedy z auta strieľal na podnikateľa, ale zo spolupáchateľom havarovali. Namiesto toho, aby mu pomohol, polial ho benzínom a utiekol. Odvtedy po ňom niet ani stopy.

Dora ml. sa priznal, že vedel aj o ďalších troch vraždách, za ktoré stojí aj so svojim otcom pred súdom. Tvrdí ale, že žiadnu z nich neorganizoval. Na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku čelia obžalobe z trestnej činnosti a  viacerých vrážd.

Mladíka, ktorý prepadol pumpu, chytili policajti za pár minút

František Dora, jeho syn František Dora mladší, Ladislav Alföldi a Roland Szamaránszký čelia obžalobe z viacerých vrážd, podvodov, ako aj z členstva v skupine sátorovcov a drogovej trestnej činnosti.

Niektoré svoje obete mali zastaviť pod zámienkou policajnej kontroly, v policajnom prestrojení ich presunúť do priestorov bývalej čárdy. Obeti mali dať na ruky putá, niekoľko hodín ju strážiť a potom presunúť na miesto s vykopaným hrobom. Tam ju mali zaškrtiť. Vraždy si mal objednávať František Dora, aby umlčal tzv. biele kone.

Za skutok mali vykonávatelia dostať vtedajšie tri milióny korún. Skupina Sátorovcov mala mať na svedomí podľa neoficiálnych informácií približne 100 ľudských životov.

COVID-19: V nedeľu pribudlo 3020 nakazených

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA