Sociálne siete

DOMOV

Omikron vlna je oficiálne tu, zdravotníctvo bude kolabovať

Zverejnené:

Upravené: 21. januára 2022 o 9:09

821

Zdroj: Pixabay.com

REKLAMA

Globalnews

Predpovede sú nepriaznivé, hrozí kritický nedostatok zdravotníkov. Noviny.sk ale získali informácie, ktoré by v boji mohli pomôcť.

Unilabs Slovensko odsekvenovala 346 pozitívnych vzoriek z minulého týždňa a z výsledkov usúdili, že situácia u nás nie je moc odlišná od tej v Čechách. 61 percent testovaných vzoriek preukázalo variant omikron. Predpokladá sa, že tento variant vytlačí všetky ostatné a bude dominovať v našej krajine.

„Nová vlna je tu a očakávame, že bude naozaj vysoká,“ povedal generálny riaditeľ Alpha Medical. Vrchol by mal prísť niekedy v druhej polovici februára. Problém budú mať aj zdravotníci, a to hlavne personálny.

FICO: Rozhodovanie Najvyššieho súdu o Bödörovej väzbe nebude nestranné

„Bude toho strašne veľa, my neriešime iba COVID, no máme na starosti aj infarkty či nehody. Tak ako vo všetkých vlnách, aj teraz na to doplatia ľudia, ktorí sú zaočkovaní, ale majú úplne inú diagnózu. My totiž budeme dve hodiny s pacientom a záchranná služba v systéme bude chýbať,“ varoval prezident Slovenskej komory zdravotníckych záchranárov.

Najväčší pomer nakazených omikronom je v Prešovskom kraji, nad 75 percent pozitívnych. O trocha viac ako štvrtinu prípadov tvorí nový variant v okolí Nitry. Dominantný je aj v Košickom a Žilinskom kraji, v oboch sa nachádza vo viac ako 70 percentách pozitívnych vzoriek.

Heger mal autonehodu, na vládu musel prísť pešo

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA