Sociálne siete

ZAHRANIČIE

Ruský diplomat v OSN potvrdil svoju rezignáciu protestom proti Putinovi

Zverejnené:

Upravené: 23. mája 2022 o 17:44

562

Zdroj: OSN

REKLAMA

Globalnews

Ruský diplomat v OSN, poradca Boris Bondarev, potvrdil pravdivosť svojho vyhlásenia o rezignácii, v ktorom odsudzuje ruskú vojnu proti Ukrajine a kritizuje Putinov režim. Ide o prvého diplomata, ktorý protestoval proti najvyššiemu ruskému vedeniu.

Informoval  o tom ruský denník Kommersant, ktorý dostal komentár od Bondareva.

Kommersant poznamenáva, že s Bondarevom komunikoval na jeho švajčiarskom čísle a potvrdil pravosť vyhlásenia v jeho mene. Bondarev tiež objasnil, že ho predložil ráno, o svojom rozhodnutí s kolegami nehovoril a o ďalších plánoch zatiaľ neuvažoval.

Ide o prvého ruského diplomata, ktorý protestoval proti politike najvyššieho vedenia Ruskej federácie.

Starbucks odchádza z ruského trhu po takmer 15 rokoch

Pripomenieme, že popoludní 23. mája v odborných a diplomatických kruhoch v Ženeve sa začalo šíriť vyhlásenie údajne v mene Bondareva o jeho prepustení, ale pravosť tohto vyhlásenia sa spočiatku nemohla potvrdiť.

V Bielorusku po neuznaných prezidentských voľbách a represiách Lukašenkovho režimu voči demonštrantom protestoval prvý z diplomatov proti veľvyslancovi na Slovensku Igorovi Leschenyovi.

Neskôr rezignoval a o mesiac neskôr ho Alexander Lukašenko pripravil spolu s ďalšími dvoma veľvyslancami diplomatickej hodnosti. V auguste 2021 bol Leschen zadržaný, bolo oznámené, že bol prevezený do zadržiavaceho centra v Minsku.

KĽDR zaznamenala ďalších 186 tisíc ľudí s príznakmi covidu-19

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA