Sociálne siete

Zaujímavosti

Tipy na vlastnú rozprávkovú svadbu za pár eur

Aj pri svadobných prípravách sa dá niečo ušetriť, najmä ak hovoríme o šatách, obleku či svadobných doplnkoch. Poďte sa s nami pozrieť na zopár tipov.

Zverejnené:

Upravené: 8. júla 2021 o 7:57

774

Ilustračné foto, zdroj: Unsplash/Scott Webb

REKLAMA

BRATISLAVA – Mladé páry často hovoria, že dôvodom prečo sa nehrnú do svadby, sú priveľké výdavky. Šaty, oblek, topánky, ale aj hostina, to všetko vraj dnes stojí priveľa. Pomôcť so zoznamom svadobčanov si netrúfame, ale našli sme zopár položiek, kde sa dá veľmi zaujímavá čiastka peňazí ušetriť. Čo poviete na rozprávkové svadobné šaty s rozpočtom do 290 eur alebo na štýlový pánsky look za 125 eur?

Nádherné šaty nemusia „zošrotovať“ celý jeden plat!

Najviac obávanou položkou zvyknú byť šaty nevesty. Požičovne sú plné noviniek a modelov od dizajnérov z celého sveta, no za ich prenájom si poriadne zaplatíte. Šikovné budúce nevestičky už vedia, ako tento výdavok obísť. Šaty si hľadajú aj v bežnejších obchodoch a za omnoho prijateľnejšie ceny. Budete prekvapené, že nádhernú svadobnú róbu môžete mať aj za menej ako dve stovky. Tiež prezradili, že prelomový sa stal nákup cez internet. Ak im strih šiat alebo veľkosť nesadla, mohli ich vrátiť a vyberať iné. Za veľký benefit označili dobrý osobný pocit a spokojnosť, že neutratili veľký výdavok za niečo, čo si obliekajú iba jediný raz.

Damske saty River Island  Eur  libier

Zdroj: River Island

Svadobne saty Monsoon  Eur  libier

Zdroj: Monsoon

Dokonalý vzhľad gentlemana

Aj keď to majú páni s oblekom o čosi jednoduchšie, tradičná pánska móda takisto podlieha trendom. Kto chce s nimi držať krok, siaha neraz po variantoch, ktoré už po svadobnej príležitosti nemusia nájsť svoje ďalšie uplatnenie. Kto miluje pohodlie a pozerá aj na ďalšie využitie oblečenia, volí univerzálnejšie obleky od cenovo dostupnejších obchodov a značiek. My sme našli príjemné a svieže komplety v trendových pieskových a modrých farbách, kde sako, nohavice a košeľu kúpite spolu do 80 eur.

Panskea kosela Eur  libier a nohavice Eur  libier PRIMARK

Zdroj: pánske obleky Primark

Panske obleky Primark

Zdroj: pánske obleky Primark

Obuv, ktorá nekončí po svadbe v škatuliach

Ako ďalšie dolaďujeme svadobnú obuv. Pohodlie a romantický vzhľad zoženiete v prípade dám aj do 30 a u pánov do 35 eur. A nezabúdajte, už neplatí pravidlo, že dámska svadobná obuv musí byť zásadne biela. Dobrou voľbou je tiež univerzálna púdrová alebo staroružová, pokojne aj odtiene pastelových farieb, ktoré neskôr vynosíte na bežný deň.

Damska obuv lodicky  Eur biele sandalky na vysokom podpatku   eur biele sandalky na rovnej podrazke  Eur kremovo zlatiste baleriny  Eur

Zdroj: Deichmann

A ešte detaily…

Poslednou úpravou vizáže sú doplnky. Dámske náušnice a pekné spony do vlasov vybavíte pri šikovnom nákupe cez internet do 19 eur. Páni môžu ešte v prípade potreby siahnuť po koženom opasku a kravate, ich účet nemusí prekročiť ani 25 eur.

Najmä s láskou…

Tak čo, ešte stále sa bojíte veľkých svadobných rozpočtov? Jedno populárne príslovie hovorí: Ak ju miluješ, nie je čo riešiť. Svadba by nikdy nemala byť o inom, iba o láske dvoch ľudí. A kto tejto láske praje, pomôže svojou úprimnou radosťou zo šťastia rodiny a priateľov vytvoriť aj nezabudnuteľnú párty. Aj bez strieborných lyžíc, drahých lustrov a dokonalo vyleštených parkiet na zámku.

Pre GlobalNews pripravila Mária Halajová.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA