Sociálne siete

ZAHRANIČIE

Viac ako 120 amerických federálnych väzníc je uzamknutých po tom, čo v texaskom väzení zahynuli dvaja väzni

Zverejnené:

Upravené: 1. februára 2022 o 10:39

562

zdroj: Facebook

REKLAMA

GLOBALNEWS

Všetci väzni vo federálnych väzniciach v Spojených štátoch sú uzavretí na celách. Správa väzníc tým reaguje na násilie medzi členmi väzenských gangov v Texase.

V texaskej väznici zomreli dvaja ľudia. V 130 federálnych väzniciach v USA si odpykáva trest cez 134 tisíc ľudí.

Väzenská správa uviedla, že pri bitkách vo federálnom väzení v texaskom Beaumonte zomreli dvaja ľudia a dvaja ďalší boli s bližšie neupresnenými zraneniami prevezení do nemocnice.

Podľa americkej správy väzníc došlo k bitke medzi väzňami v beaumontskej väznici v pondelok krátko pred poludním miestneho času. Uviedla tiež, že ďalší väzni neboli zranení.

Pri dopravnej kontrole v Nemecku zastrelili dvoch policajtov

Uzavretie trestancov na celách vo všetkých amerických federálnych nápravných zariadeniach je krajne neobvyklý krok, podotýka Reuters. Podľa väzenskej správy ide o „dočasné opatrenie na zabezpečenie poriadku v našich zariadeniach“, ktoré „nepotrvá dlho“.

Denník The New York Times s odvolaním sa na nemenované zdroje uviedol, že do bojov vo väznici v Beaumonte sa zapojili členovia salvadorského pouličného gangu MS-13. Panovali obavy, že sa odtiaľ násilie rozšíri aj do ďalších väzníc.

Počas lockdownu nesmú väzni väčšinu dňa opustiť celu, zrušené sú aj návštevy. Tie ale kvôli šíreniu koronavírusu časť väzníc zrušila už skôr.

Po útoku raketami a dronmi Emiráty zaútočili na odpaľovacie zariadenie Husíov

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA