Sociálne siete

Cestovanie

Stovežatá a nádherná? Praha a jej zážitkové ubytovanie, kde kedysi býval Neruda

Obľúbená česká metropola má čo ponúknuť. Na tie zážitkové miesta je ako stvorená. Či už sa sem vyberiete len na jednu noc, alebo sa rozhodnete zostať dlhšie, stále budete mať čo podniknúť.

Zverejnené:

Upravené: 4. augusta 2021 o 11:42

1349

Ubytovanie, ktoré má dušu a tú správnu atmosféru. Zaručená romantika. Zdroj: Amazing Places/Design Hotel Neruda

REKLAMA

BRATISLAVA – Praha je obľúbenou destináciou väčšiny turistov…mladší či starší, dámy alebo páni, skupinky priateľov, rozlúčka so slobodou, romantika, predĺžený víkend, krátka zastávka v týždni, pracovná cesta spojená s výletom alebo rodinná dovolenka? To všetko sa v tej krásnej „Stovežatej“ dá robiť naplno. Z Prahy sa totiž neodchádza naprázdno, ale s poriadnou dávkou zážitkov a príjemných dojmov.

Aj keď si pravdepodobne každý z vás povie, že veď čo už také nové – iné sa dá o Prahe napísať? Predsalen českú metropolu navštívil snáď už každý. My sa pokúsime priniesť jeden netradičný zážitok. Fotografie vám napovedia viac.

Na Prahu vám zaručene nepostačí jeden deň, ale ak sa tak rozhodnete, neoľutujete, len si poviete, že sa ešte vrátite aj nabudúce. Tých zákutí je tu viac než dosť a to nemyslíme len staré-známe pamiatky ako napríklad Karlov Most, Staromestké námestie, Orloj, Pražský hrad, Malá Strana, Prašná brána, Obecný dom, Petřín či Václavák. Smelo by sme mohli v menovaní pokračovať ďalej.

prague view ii  ff

Praha, zdroj: www.designhotelneruda.com

Romantike na Malej Strane, ale vo veľkom štýle!

Dnes sa pozrieme na krásne ubytovanie, s poriadnou dávkou dizajnérskeho oka, príjemnej atmosféry a nezabudnuteľných momentov prežitých v jednom z krásnych hotelov, ktoré odporúča aj obľúbená česká platforma Amazing Places.

Osobitý prístup a nezabudnuteľný zážitok ponúka Design Hotel Neruda, ktorý sa nachádza v srdci hlavného mesta, len na skok od Pražského Hradu na Malej Strane. Práve táto ulica vedie z hornej časti Malostranského námestia už k spomínanému hradu. Kedysi to bola súčasť Kráľovskej cesty tiahnucej sa od Karlovho Mostu až k hradu. Už ako z názvu vyplýva, tak tu býval známy český spisovateľ Jan Neruda.

Štýlový dizajn a vaňa uprostred izby?
CSA

Zaručená romantika. Zdroj: Amazing Places/Design Hotel Neruda

Na modernom interiéri s klasicistickými prvkami sa podieľal známy architekt Bořek Šípek a dizajnérka Barbora Škorpilová. Ubytovanie uspokojí hostí aj vďaka tomu, že k dispozícii sú dva rôzne štýly. Kým jeden spočíva v dizajnových izbách so starožitným nábytkom, orientálnymi kobercami, ručne maľovanými dlaždicami a presklenými stenami v kúpeľniach, tak štandardné izby zas poskytujú pohodlie a funkčnosť. Stále je však každá štandard izba jedinečná, inšpirovaná pracovňou a spálňou samotného spisovateľa.

Určite však treba spomenúť geniálne navrhnutú časť kúpeľne, pričom v niekoľkých prípadoch je vaňa súčasťou spálne. A tak kým a vaša drahá polovička ponorí do teplého penivého kúpeľa, vy ju môžete sledovať priamo z pohodlia postele. Tento detail tak poskytne párom dokonalú romantiku…veď čo už môže byť viac romantickejšie ako spoločný kúpeľ pri sviečkach v nádhernej miestnosti s pohárom vína? Aj vďaka tomuto  je hotel ideálny aj na romantické pobyty vo dvojici alebo svadobnú cestu.

V izbách štandard zas nemôže chýbať aj obraz od českého maliara Jakuba Špaňhela, na ktorom je znázornený Neruda. Jednoznačne môžeme skonštatovať len jedno – do detailov premyslené doplnky a všetko, čo k tomu treba.

Hotel má aj unikátnu relaxačnú zónu s množstvom procedúr a masáží. Nemôže tu chýbať vírivka a sauna. Veľkým plusom je i to, že v prípadne špeciálnej diéty sú k dispozícii raňajky podľa požiadaviek. Ubytovanie je možné taktiež s domácim miláčikom.

 

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA