Sociálne siete

DOMOV

Premiér sa stretol s misiou poslancov Európskeho parlamentu

Zverejnené:

Upravené: 22. septembra 2021 o 18:47

479

Premiér Eduard Heger, zdroj: Tlačový a informačný odbor/Úrad vlády SR

REKLAMA

Tlačová správa

BRATISLAVA – Predseda vlády SR Eduard Heger  v stredu 22. septembra 2021 prijal na Úrade vlády SR členov Monitorovacej skupiny Európskeho parlamentu pre demokraciu, právny štát a základné práva. Na stretnutí sa zúčastnil aj minister vnútra SR Roman Mikulec, ministerka spravodlivosti SR Mária Kolíková a ministerka kultúry SR Natália Milanová. Informoval o tom tlačový odbor Úradu vlády SR na svojej stránke.

Ako uviedol predseda vlády, bola to konštruktívna diskusia a skupina pod vedením  predsedníčky Sophie in ‚t Veldovej sa zaujímala o súčasnú situáciu na Slovensku a o to, aké kroky chce slovenská vláda podniknúť. „Oceňujem ich prítomnosť na Slovensku, pretože s nimi môžeme viesť diskusiu o právnom štáte v kontexte udalostí, ktoré sa na Slovensku stali. Zároveň ďakujem za podporu,“ povedal predseda vlády a dodal, že predsedníčka Sophie in ‚t Veldová vyjadrila osobné presvedčenie, že keď Slovensko bude pokračovať na tejto ceste, môže sa stať príkladom pre celú Európu. „Dobieha nás minulosť, verím, že stále máme dosť ľudí, ktorí chcú žiť v slušnej krajine,“ dodal premiér.

Jednou z tém na stretnutí bola aj ochrana novinárov. „Musíme obnoviť úctu k novinárskej profesii a pracovať na ich väčšej ochrane,“ uviedol premiér Eduard Heger.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA