Sociálne siete

DOMOV

Veci v koalícii sa pohnú tento týždeň, hovorí Kollár

Boris Kollár v dnešnej relácii TA3 V politike doplnil, že ak nepríde k dohode, je čestné predstúpiť pred ľudí, ospravedlniť sa a povedať „poďme do predčasných volieb“.

Zverejnené:

Upravené: 28. marca 2021 o 11:50

809

kollar
Predseda parlamentu a hnutia Sme rodina Boris Kollár, foto: SITA/Jana Birošová

REKLAMA

SITA

BRATISLAVA – Veci v koalícii sa pohnú tento týždeň. Do stredy to musí byť vyriešené. V dnešnej relácii TA3 V politike to povedal predseda Národnej rady SR (NR SR) Boris Kollár (Sme rodina). Doplnil, že ak nepríde k dohode, je čestné predstúpiť pred ľudí, ospravedlniť sa a povedať „poďme do predčasných volieb”. Podotkol, že prerušenie aktuálnej schôdze parlamentu je signálom pre koaličných partnerov, že už stačilo.

Od utorka 30. marca by mala schôdza už riadne pokračovať. Kollár doplnil, že je dohodnutý s koaličnými partnermi, že schôdza prebehne podľa dohôd, aké boli predtým. Zopakoval, že v parlamente chaos nedopustí. Naďalej je za to, aby pokračovala štvorkoalícia.

Podľa expremiéra Petra Pellegriniho (Hlas-SD) už aj ľudia predsedovi vlády Igorovi Matovičovi (OĽaNO) ukazujú, že mu nedôverujú. Doplnil, že by bolo férovejšie, keby urobil štátnické gesto a podal demisiu. Tiež podotkol, že v parlamente on spolu s nezaradenými poslancami a členmi strany Hlas – sociálna demokracia (Hlas-SD) podporí v NR SR všetky dobré zákony, ktoré pomôžu ľuďom.

Kollár  je tiež presvedčený, že dnes sa koaličná kríza skončí. Expremiér Pellegrini uviedol, že opozícia zatiaľ nezvolá mimoriadnu schôdzu Národnej rady SR o vyslovení nedôvery predsedovi vlády. Nevidí reálne, že by to malo úspech, preto na to nebudú míňať energiu. Kollár podotkol, že ak nepríde k dohode, hnutie Sme rodina príde do parlamentu so zákonom o skrátení volebného obdobia.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA