Sociálne siete

ZAHRANIČIE

Spoločnosť, ktorá vyrába mozgové čipy pre Muska, chce začať klinické pokusy na ľuďoch

Zverejnené:

Upravené: 26. januára 2022 o 11:23

309

zdroj: Facebook

REKLAMA

GLOBALNEWS

Muskova firma chce začať testovať čipové implantáty do mozgu na ľuďoch.

Technológia spoločnosti Neuralink sľubuje ochrnutému človeku používanie smartfónu pomocou mysle, dokonca aj rýchlejšie, než pri použití palcov. Spoločnosť tak teraz zháňa zamestnanca pre klinické testovanie implantátov na ľuďoch. Informuje denník  The Guardian.

Spoločnosť Neuralink v roku 2016 spoluzaložil miliardár Elon Musk. Technológia implantovaných čipov do mozgu, na ktorých spoločnosť pracuje, má pomôcť kompletne ochrnutým ľuďom, aby dokázali robiť bežné veci iba pomocou svojej mysle.

Vyskúšaná už bola aj na opici, ktorá vďaka implantovanému čipu dokázala hrať videohru iba pomocou svojej mysle.

Teraz firma hľadá zamestnancov na testovanie ľudí. V prvom rade človeka, ktorý by riadil celé klinické testovanie.

„Ako riaditeľ klinického testovania budete úzko spolupracovať s najinovatívnejšími lekármi a špičkovými inžiniermi a tiež pracovať s prvými účastníkmi klinických skúšok spoločnosti Neuralink,“ uvádza sa v inzeráte na túto pozíciu. spoločnosť ale hľadá aj koordinátora klinického testovania.

Prezidentka Čaputová pod paľbou kritiky zo strany opozície?

Tým ponúka „príležitosť zmeniť svet a pracovať s tými najmúdrejšími a najtalentovanejšími odborníkmi z rôznych odborov“.

„Myslím si, že vďaka Neuralinku máme šancu obnoviť funkčnosť celého tela človeka s poranením miechy. Neuralink funguje dobre na opiciach a my vlastne robíme len množstvo testov a len potvrdzujeme, že je to veľmi bezpečné a spoľahlivé a že zariadenie Neuralink je možné bezpečne odstrániť,“ tvrdí Musk. Ten sľuboval, že toto zariadenie bude implantované ľuďom už v roku 2020. Zariadenie by podľa neho malo byť implantované v jednej rovine s lebkou a malo by sa nabíjať bezdrôtovo, nemalo by teda byť vôbec vidieť.

Tri americké štáty žalujú Google kvôli narúšaniu súkromia používateľov

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA