Sociálne siete

ZAHRANIČIE

Moskva reaguje negatívne na posilnenie síl NATO vo východe Európy

Zverejnené:

Upravené: 25. januára 2022 o 11:14

259

Zdroj: dreamstime.com

REKLAMA

Globalnews

Západ bol obvinený Kremľom zo zvyšovania napätia okolo Ukrajiny.

Podľa agentúry TASS tak reagoval na informácie o vyslaní lodí a lietadiel NATO na posilnenie obrany východnej Európy a na správy denníka The New York Times, že prezident USA zvažuje, že do spojeneckých krajín blízko Ukrajiny pošle tisíce vojakov.

„Práve tento presun jednotiek a hromadenie armády bude príčinou eskalácie a napätia v regióne. Teraz je jasné, kto má záujem na destabilizácii situácie. Sú to Spojené štáty. Pre nás je to samozrejme alarmujúce informácie,” cituje agentúra TASS šéf obranného výboru ruskej štátnej Dumy Andrej Kartapolov.

,,Svet sa po pandémii vráti do normálu za niekoľko mesiacov“ tvrdí šéf farmaceutickej firmy Pfizer

Rusko podľa neho „nenechá tieto činy bez odpovede a bude reagovať na rastúcu hrozbu,“ dodal.

Severoatlantická aliancia v pondelok oznámila, že vysiela vojenské lode a bojové lietadlá na posilnenie obrany východnej Európy. Reaguje tým na aktivity Ruska v okolí Ukrajiny, vysvetlilo velenie aliancie v Bruseli.

Posilnenie prítomnosti amerických vojsk vo východných krajinách NATO je pritom presne tým, čomu sa Rusko snaží zabrániť. Stiahnutie vojakov západných krajín z východného krídla Severoatlantickej aliancie je jednou z Putinových bezpečnostných požiadaviek, ktoré v poslednej dobe predložil členom NATO na vyjednávanie.

PERU: Krajina vyhlásila stav núdze kvôli úniku ropy

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA