Sociálne siete

ZAHRANIČIE

Venezuela bude po dvoch rokoch opäť dovážať ropu do Európy

Zverejnené:

Upravené: 18. júna 2022 o 15:22

776

Zdroj: Facebook

REKLAMA

GLOBALNEWS

650 tisíc barelov venezuelskej ropy dorazí v najbližších dňoch do Európy. Dvojročnú pauzu v dovoze spôsobili sankcie, ktoré na Venezuelu uvalili Spojené štáty americké, informuje agentúra Reuters.

Venezuela v posledných dvoch rokoch nedovážala ropu do Európy. Bolo to kvôli sankciám voči tamojšiemu autoritárskemu režimu Nicolasa Madura, ktoré na nej boli uvalené ešte počas funkčného obdobia republikánskeho prezidenta Donalda Trumpa.

Macron je pripravený ísť do Ruska, ale pod jednou podmienkou

V nadväznosti na súčasnú celosvetovú krízu však americké ministerstvo zahraničia v máji rozhodlo, v ktorom povoľuje dovoz ropy dvom európskym firmám. Ide o taliansku firmu Eni a španielsku Repsol.

V súčasnosti je na ceste do Venezuely druhý európsky tanker, ktorý by mal do Európy dopraviť ďalšie 2 milióny barelov ropy, uviedla agentúra Reuters . Očakáva sa tak, že dodávky budú pokračovať.

Zo strany Venezuely sa jedná o pozoruhodný krok, pretože dlhodobo udržuje priateľské vzťahy s Ruskom. Venezuela je najdôležitejším ruským obchodným a vojenským spojencom v Latinskej Amerike.

Bidenovi sa „nepáčilo“ Austinovo vyhlásenie o víťazstve Ukrajiny a oslabení Ruska

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA