Sociálne siete

ZAHRANIČIE

Orbán vyzýva Maďarov: Dajte sa zaočkovať, alebo riskujte smrť

Zverejnené:

Upravené: 22. novembra 2021 o 11:53

448

zdroj: Facebook

REKLAMA

GLOBALNEWS

Každý, kto nie je očkovaný proti Covid-19, ohrozuje nielen sám seba, ale aj všetkých okolo a pandémiu tým len predlžuje, odkázal Maďarom ich premiér Viktor Orbán.

V maďarskej televíznej relácii Dobré ráno Maďarsko si Orbán nebral servítky pred ústa. Ľudia si vraj majú vybrať – môžu si prísť pre svoju dávku vakcíny, alebo riskovať, že zomrú.

„Podľa virológov sme vo štvrtej vlne ponorení až po krk. Zavedené opatrenia nás nechránia pred infekciou, iba spomaľujú šírenie vírusu. Jediné, čo nás ochráni, je očkovanie. Tiež vieme, že ochranný efekt druhej dávky vakcíny klesá okolo šiesteho mesiaca od jej podania, takže správne je si dať tretiu posilňovaciu dávku,“ cituje Orbána server Magyar Nemzet.

COVID-19: Opatrenia sú od dnes prísnejšie, prečítajte si ich prehľad

Maďarsko v piatok hlásilo 11 289 nových prípadov nákazy koronavírusom v priebehu jedného dňa, čo bol najvyšší denný prírastok infikovaných od začiatku pandémie. Úrady za rovnaké obdobie zaznamenali 135 úmrtí, v maďarských nemocniciach je aktuálne 6 122 pacientov s covidom-19. 613 z nich potrebuje pľúcnu ventiláciu.

Premiér vystúpil v rannom programe rádia Kossuth a neočkovaných Maďarov upozornil, že ohrozujú nielen seba, ale aj svoje okolie. „Aj keď má každý právo rozhodnúť o svojom živote, problém je, že ešte nie sú všetci očkovaní. Keby bol každý chránený, nehovorili by sme o štvrtej vlne, alebo možno jednoducho len o vlne,“ uviedol Orbán.

ORBÁN: Maďarsko neopustí EÚ, chce ju reformovať

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA