Sociálne siete

ZAHRANIČIE

V Kyjeve horeli po ruskom ostreľovaní bytovky, zahynuli dvaja ľudia

Zverejnené:

Upravené: 15. marca 2022 o 12:30

371

zdroj: dailysabbath.com

REKLAMA

GLOBALNEWS

Počet obetí náletu na televíznu vežu vzrástol na 19, informujú zahraničné médiá.

Úrady v hlavnom meste Ukrajiny v noci na utorok znovu vyhlásili letecký poplach. Obyvatelia Kyjeva nadránom počuli najmenej štyri silné výbuchy.

Rakety zasiahli niekoľko obytných výškových budov, informovalo ukrajinské ministerstvo vnútra a spresnilo, že zomreli dvaja ľudia. Jednu osobu previezli do nemocnice. Poplach bol v meste vyhlásený o trištvrte na štyri miestneho času. Podľa informácií na sociálnych sieťach potom ľudia zaznamenali dva výbuchy o štvrtej ráno a ďalšie dva o piatej.

Explózie boli tak silné, že sa „otriasol dom“ a na ulici sa „spustili alarmy“ popisovali podľa agentúry Ukrinform používatelia sociálnych sietí. V Kyjeve začali po zásahu raketou horieť tri obytné výškové budovy a jeden rodinný dom. Požiar jednej z budov a domu sa podarilo zlikvidovať.

UKRAJINA: V obkľúčenom Mariupoli zahynulo viac ako 2500 ľudí

Ukrajinská armáda vo vyhlásení uviedla, že ostreľovanie zasiahlo kyjevskú Svjatošynskú štvrť. Gubernátor Kyjevskej oblasti Oleksij Kuleba povedal, že ruské jednotky v noci znásobili ostreľovanie v mestách Irpiň, Buča a Hostomeľ. Sirény ohlasujúce poplach sa podľa portálu 24tv.ua ozývali o trištvrte na sedem miestneho času aj v Odese na juhozápade Ukrajiny.

Ukrajinský prezident vyzval ruských vojakov, aby zložili zbrane. „Ponúkam vám šance na prežitie,“ odkázal v nočnom televíznom vystúpení. V prejave sa vyjadril aj k ďalšiemu kolu rusko-ukrajinských rozhovorov. Vyhlásil, že ukrajinská delegácia v pondelok odviedla dobrú prácu, ale nedoplnil žiadne podrobnosti. Rokovania by mali pokračovať dnes.

Zelenskyj tiež ocenil mladú ženu, ktorá v pondelok protestovala proti vojne v živom vysielaní ruskej štátnej televízie. V štúdiu sa objavila s transparentom „nie vojne“, po čom bola zatknutá.

Ukrajinská vicepremiérka Iryna Vereščuková oznámila, že Ukrajina dnes chce otvoriť deväť humanitárnych koridorov na evakuáciu civilistov z oblastí obliehaných ruskými silami. Pokúsia sa tiež dostať humanitárne zásoby do obkľúčeného Mariupoľu. Gubernátor Rivnenskej oblasti Vitalij Koval oznámil, že počet obetí po pondelkovom ruskom nálete na televíznu vežu vzrástol na 19.

NYT: Putinova vojna vyháňa tisíce Rusov do exilu

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA