Sociálne siete

Zaujímavosti

Scenáristické ceny WGA získali tvorcovia Borata a Nádejnej mladej ženy

V televíznych kategóriách ocenili napríklad scenáristov seriálov Ted Lasso (2020), Koruna (2016), Ozark (2017), Veľká (2020), Pani Amerika (2020) alebo Dámsky gambit (2020).

Zverejnené:

Upravené: 23. marca 2021 o 10:55

1045

Borat
Sacha Baron Cohen v snímke Borat, foto: SITA/AP Photo/Amazon Studios

REKLAMA

SITA

NEW YORK – Ceny Asociácií amerických scenáristov Writers Guild of America West (WGAW) a Writers Guild of America, East (WGAE) v 73. ročníku ich udeľovania získali vo filmových kategóriách scenáristi snímok Borat Subsequent Moviefilm a Nádejná mladá žena.

Borat Subsequent Moviefilm britského komika Sachu Barona Cohena bol čiastočne improvizovaný, stálo za ním deväť scenáristov a v noci na pondelok si vyslúžil ocenenie za najlepší adaptovaný scenár. „Ďakujem za túto úžasnú cenu, no nemôžem sa zbaviť pocitu, že sme vyhrali, pretože na tomto filme pracovalo 60 % Writers Guild,“ zažartoval Baron Cohen, keď prostredníctvom Zoomu spolu s ôsmimi spoluautormi prijímal ocenenie. „Takýto film je nesmierne ťažké napísať, čiastočne preto, že v ňom hrajú skutoční ľudia, ktorých správanie je úplne nepredvídateľné. Teda, až na Rudyho Giulianiho, ktorý urobil všetko, v čo sme dúfali,“ dodal.

V kategórii pôvodných scenárov triumfovala Nádejná mladá žena, feministický triler o pomste režisérky a scenáristky Emerald Fennell. Medzi dokumentárnymi filmami bodovali Bryan Fogel a Mark Monroe so snímkou The Dissident o zavraždenom novinárovi Džamálovi Chášakdžím.

V televíznych kategóriách ocenili komediálny seriál Ted Lasso (2020), dramatický seriál Koruna (2016), epizódy sérií Ozark (2017) a Veľká (2020) alebo tiež minisérie Pani Amerika (2020) a Dámsky gambit (2020).

Ceremoniál, streamovaný súkromne pre pozvaných, moderoval Kal Penn zo svojej obývačky, pričom začal oblečený v smokingu a skončil v pyžame.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA