Sociálne siete

Cestovanie

Hľadáte ten najkrajší a najluxusnejší zrub v ČR? Máme pre vás tip

Aj zrub môže vyzerať ako luxusný palác, najlepší hotel so všetkými modernými vymoženosťami a nestratiť pritom svoju klímu, kde sa všetci cítia ako doma. Kde drevo dominuje, jeho vôňa opantá a zaryje sa vám do každého póru. Kde sú stromy bohaté a zelené. Kde si môžete zaplávať vo vyhriatom bazéne, užiť si vírivku pod hviezdami, vyhriať sa v saune alebo zahrať si s partiou biliard či stolný tenis. Dokonca si môžete pár minút poležať v soláriu, zabehať si na bežeckom páse a vyskúšať si výdrž v spinningu. Že sa to nedá všetko na jednom mieste?

Zverejnené:

Upravené: 4. júna 2021 o 8:37

1895

zrub profilovka
Zdroj: Amazing Places/Luxusní srub Líny

REKLAMA

BRATISLAVA – Dokonalý relax tela, ale aj duše. Miesto, kde budete mať pocit, že ste v inom svete. Tam, kde sa môžete schovať pred ruchom mesta, stresu z práce či bežných každodenných starostí. Stále sa tu však budete cítiť ako doma a zároveň luxusne. Dominantou je masívne drevo všade navôkol. A tak masív nielen vidieť, stačí zavrieť oči, nadýchnuť sa a vôňa dreva vás omámi a vnikne vám v tom dobrom slova zmysle až po kožu. Dôkazom toho, že aj zrub môže pôsobiť okázalo, ale zároveň si zachová i svoju typickú atmosféru, je Luxusní SRUB Líny.

Hovoríte si, že to nie je možné? Poďte s nami na prehliadku a presvedčte sa sami…

zrub profi

Zdroj: Amazing Places/Luxusní srub Líny

A kde treba hľadať toto dokonalé miesto? V stredočeskom kraji v dedinke Líny, ktorá sa nachádza v okrese Mladá Boleslav. Že ide o skutočne výnimočné miesto, hovorí aj platforma Amazing Places, ktorá pravidelne prináša rôzne cestovateľské tipy na zážitkové pobyty a zároveň tie najkrajšie miesta v Česku alebo na Slovensku. „Je to svet, kde sa môžete schovať a odpočívať v úplnom súkromí.“

Nádherný zrub sa môže pochváliť obrovskou časťou – otvoreným priestorom v obývačke, kde nemôžu chýbať krbové kachle, ktoré po večeroch dotvárajú správnu atmosféru. Obývačka pokračuje jedálenskou časťou, respektíve plne vybavenou kuchyňou.

Môžete si tu „vyčistiť“ hlavu

…a na chvíľu na nič nemyslieť.

Luxusní srub Líny

Zdroj: Amazing Places/Luxusní srub Líny

O zábavu tu bude postarané. Čo by ste tu totiž vôbec nečakali, tak to je veľký biliardový stôl uprostred. Alebo vyhrievaný krytý bazén s veľkorysou plochou aj na plávanie. Stále nemáte dosť? Tak potom sa vyhrejte v saune a dokonca je tu k dispozícii aj solárium. Navyše vonku čaká na svojich hostí vírivka, na záhrade zas preliezky pre deti.

Veľká záhrada ponúka dokonalý oddych, priestranná terasa pri večernej grilovačke je prísľubom kvalitného večera v spoločnosti svojich najbližších.

Môžete si tu absolútne „vyčistiť hlavu, na nič nemyslieť a len si užívať chvíle medzi zeleňou. Posadiť sa hlboko do kresla s dobrou knihou či vínkou alebo prechádzkou po záhrade. Ak by ste mali pocit, že vám chýba pohyb, tak si prebytočnú energiu môžete vybiť na spinningovom bicykli, či zabehať si na bežiacom páse, alebo si dať turnaj v stolnom tenise. Ten, kto prehrá, varí večeru…

Luxusné izby, luxusný pokoj…

A čo ubytovanie? Kde budete spať? Na výber je izba s dvomi oddelenými manželskými posteľami, výhľad zabezpečujú francúzske okná, ktoré vedú priamo do záhrady a na súkromnú terasu s drevenou vírivkou. V druhej budove – v ateliéri – sa môžete ubytovať tiež. Tu sa nachádza štvorposteľová izba. Nesmie chýbať súkromná kúpeľňa.

Múzeum áut, zrúcaniny, skalné útvary

Pýtate sa, čo môžete robiť v okolí? Pre milovníkov áut a motorizmu odporúčame navštíviť Škoda múzeum v mestečku Mladá Boleslav s približne 500 exponátmi, vrátane automobilov, motocyklov a jazdných bicyklov z dlhej histórie Škoda Auto a taktiež Laurin & Klement.

Ak vás láka história, tak sa vyberte na opačnú stranu a pozrite si zrúcaninu gotického hradu Bezděz z roku 1265, ktorý je považovaný za jeden z najvýznamnejších českých hradov. V roku 1978 ho vyhlásili za národnú kultúrnu pamiatku. Tých hradov a zámkov je tu viac než dosť na každom rohu.

Spomeňme napríklad Zámok Mnichovo Hradiště zo 17. storočia, ktorý mal najskôr podobu renesančnej budovy a neskôr dostal barokovú podobu. Nesmú chýbať aj špeciálne prehliadky pre deti. A nakoniec sa môžete prejsť v zámockej záhrade.

Ak hľadáte bizarné skalné útvary, tak potom sa vyberte na Mšenské Pokličky nad Kokořínskym dolem. Iné útvary sa nachádzajú dva kilometre od mesta Doksy Králův vrch. Podľa povesti tu chodil odpočívať aj kráľ Karol IV., aby si vychutnal pohľad na Veľký rybník (Máchovo jazero), ktorý založil.

Okolie ponúka niekoľko turistických trás, počas letnej sezóny je na výber množstvo kúpalísk, ak však obľubujete viac kúpanie v prírode, tak potom sa vyberte na prírodné kúpalisko Harasov – nádherné miesto. Deti sa potešia aj návšteve minizoo, dospeláci môžu v okolí vyskúšať tandemový zoskok padákom, alebo všetci spoločne si zájdite na kone.

Zdroj: AMAZING PLACES

www.amazingplaces.cz

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA