Sociálne siete

ZAHRANIČIE

Počet nových prípadov koronavírusu v Juhoafrickej republike sa za deň takmer zdvojnásobil

Zverejnené:

Upravené: 2. decembra 2021 o 13:30

314

Zdroj: Pixabay.com

REKLAMA

GLOBALNEWS

V utorok hlásili v Juhoafrickej republike 4373 nakazených, v stredu už 8561. Vedci očakávajú, že v dôsledku variantu omikron bude počet prípadov stúpať, informuje teraz.sk.

„Je tu možnosť, že budeme evidovať nesmierny nárast počtu prípadov identifikovaných v JAR,“ povedala virologička Svetovej zdravotníckej organizácie Nicksy Gumedeová-Moeletsiová.

Variant omikron B.1.1.529, ktorý v JAR po prvý raz zaregistrovali 24. novembra, už zistili v piatich z deviatich provincií krajiny a tvorí 74 percent z vírusových genómov sekvenovaných v novembri.

Macron sa posťažoval na premiéra Johnsona: ,,Je smutné, že Britániu vedie taký klaun“

To, či výrazný nárast infekcií v Juhoafrickej republike súvisí s variantom Omikron sa zatiaľ nepodarilo potvrdiť. Vedec Richard Lessells, ktorý sa podieľal na odhalení tohto variantu, však uviedol, že sa stane rýchlo dominantným.

Lessels v stredu večer v Juhoafrickom parlamente informoval, že počet hospitalizovaných s covidom sa zvyšuje a nasledujúce týždne ukážu, ako sa bude nový variant prejavovať. „Očkovanie slúži na to, aby sa človek nedostal do nemocnice, aby nezomrel a vzhľadom na tento nový variant to robí dobre,“ dodal Lessells.

Epsteinovej družke hrozí 80 ročný trest. Údajne pomáhala dohadzovať maloleté dievčatá Epsteinovi

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA