Sociálne siete

Zaujímavosti

Modrá, žltá, červená. Vedeli ste, že je to najnáročnejšia módna kombinácia?

Všimli ste si, kto si tieto farby oblieka?

Zverejnené:

Upravené: 8. septembra 2021 o 8:23

954

Ilustračné foto, zdroj: Unsplash/Artem Kniaz

REKLAMA

BRATISLAVA – Najčastejšie ide o energické ženy, ktoré sa ničoho neboja. Na pohľad by sa mohlo zdať, že chcú za každú cenu zaujať, ale nie je to tak. Po živých farbách siahajú len preto, že sa v nich dobre cítia. Často ide o vedkyne alebo umelkyne, ženy, ktoré venujú väčšiu pozornosť najrôznejším podnetom.

V náboženskom a kultúrnom ponímaní, najmä vo východnej časti sveta, ide o hlboko vyvážené a intelektuálne bytosti, s jasnou definíciou viery a fungovania sveta. Tieto osoby oplývajú tiež pokorou a nevídanou statočnosťou, navodzujú okolo seba dojem akéhosi večného bytia.

A to sme už len krôčik od knižného a filmového sveta, kde do modrej, žltej a červenej dômyselne obliekli tvorcovia najznámejších komiksov a rozprávok ikonické postavy, ktoré nám ukazujú, ako možno odvrátiť zlo či ľstivú smrť. Inšpirujte sa tou najúžasnejšou…

Super žena so super schopnosťami

Komiksovú postavu Wonder Woman stvoril jeden z najznámejších psychológov všetkých čias. Náhoda? V žiadnom prípade… Písal sa rok 1941, keď William Moulton Marston daroval svetu All Star Comics a v ňom spomínanú super hrdinku.

Zdroj: Pexels/Roy Reyna

Pri jej tvorbe využil svoju odbornú prax a nič z toho ako Wonder Woman vystupuje, ako vyzerá, ako sa oblieka, či rozpráva, nie je náhoda. Všetko má svoj hlboký význam. Vykreslil ju tak, aby predstavovala silnú a nezávislú ženu, nesmierne schopnú, húževnatú, spravodlivú a inteligentnú. Marston tak chcel bojovať proti rodovým stereotypom, ktoré v spoločnosti silno prevládali, ale nezodpovedali jeho skúsenostiam z ambulancie psychológa. Vedel, že v ženách je omnoho viac, že nie sú to len bytosti v sukniach, ktoré patria ku sporáku. Jeho dielo sa stalo prelomové a svoju nesmrteľnosť a nadčasovosť dokazuje ešte i dnes. Ako hlavnú zbraň pridelil Wonder Woman laso pravdy a obliekol ju do farieb, ktoré vyjadrujú všetky vyššie uvedené vlastnosti.

Tieto farby si môžete dovoliť pokojne aj vy. Už viete, čo vyjadrujú, stačí tú silu zo seba vydolovať. Začať môžete od podlahy. Do zimy nám zostáva ešte mnoho dní, vyčkajte s čiernymi čižmami. Buďte originálna a zaskočte svoje okolie farbami.

Mimochodom, vedeli ste, že Marston sa preslávil aj ako vynálezca polygrafu, prapôvodcu dnešného detektora lži? Jeho inteligencia ovplyvnila svet omnoho viac, ako by si možno dokážete predstaviť. Ak teda tvrdí, že toto sú osudové farby, potom neváhajte, obujte do nich aspoň svoje nohy a staňte sa neprehliadnuteľná.

Zopár módných tipov

Zdroj fotografií: Deichmann

Pre GlobalNews pripravila Mária Halajová, PR manažérka značky Deichmann

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA