Sociálne siete

ZAHRANIČIE

VIDEO: Ozbrojený muž v Amsterdame držal v obchode Apple rukojemníkov

Zverejnené:

Upravené: 23. februára 2022 o 11:16

480

zdroj: Facebook

REKLAMA

GLOBALNEWS

V centre holandského Amsterdamu držal v utorok v podvečer ozbrojenec v obchode Apple Store niekoľko rukojemníkov. 

Polícia uzavrela oblasť a páchateľa nakoniec zadržala po tom, čo chcel z obchodu utiecť. Rukojemníci sú v bezpečí, oznámili policajti na sociálnych sieťach.

Stanica AT5 naznačila, že držaniu rukojemníkov predchádzal pokus o ozbrojenú lúpež. Svedkovia informovali stanicu, že počuli výstrely. Budovu po niekoľkých hodinách opustilo niekoľko ľudí, ich počet média nespresnili. Ďalší ľudia obchod opustili, keď polícia zadržala ozbrojencov.

Nemecko pozastavuje schvaľovací proces plynovodu Nord Stream 2

„V obchode je niekto so strelnou zbraňou, na mieste je polícia s niekoľkými (špecializovanými) jednotkami,“ napísala na Twitteri amsterdamská polícia.

Muža polícia zneškodnila, keď vybehol z obchodu. Podľa agentúry Reuters ho zrazila autom. Bezpečnostné zložky ho následne na diaľku prehľadali pomocou robotického zariadenia, aby zistili, či pri sebe nemá výbušniny, čo sa nepreukázalo.

Počas celého zásahu polícia opakovane vyzývala verejnosť, aby na sociálne siete nenahrávala zábery alebo snímky z miesta, kvôli „bezpečnosti zapojených osôb a našich jednotiek“.

Spomínaný obchod sa nachádza pri námestí Leidseplein, ktoré je lemované barmi a reštauráciami. Neďaleko leží jedna z hlavných obchodných tried v Amsterdame.

Na sociálnych sieťach kolovali snímky muža v čiernej mikine a maskáčových nohaviciach, ktorý držal ďalšieho muža ako rukojemníkov. Oháňal sa predmetom, ktorý vyzeral ako zbraň, napísala agentúra Reuters.

Najmenej 59 ľudí zomrelo po výbuchu v bani v Burkine Faso

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA