Sociálne siete

ZAHRANIČIE

Kaddáfího syn kandiduje na prezidenta Líbye

Zverejnené:

Upravené: 16. novembra 2021 o 13:53

301

zdroj: Facebook

REKLAMA

GLOBALNEWS

Sajf al-Islam Kaddáfí, syn bývalého líbyjského vodcu Muammara Kaddáfího, sa v nedeľu zaregistroval ako prezidentský kandidát pre voľby ktoré sa uskutočnia 24. decembra.

Kaddáfí je jednou z najvýraznejších osobností, o ktorých sa očakáva, že budú kandidovať na prezidenta. V zozname kandidátov je aj líbyjský veliteľ Chalifa Haftar, premiér Abdulhamida al-Dbeibah a predseda parlamentu Aguila Saleh.

Čítajte viac: Bill Gates: „Je potrebný globálny výskum, svet musí byť pripravený na pandémie“

Fotografie distribuované na sociálnych sieťach zachytávajú Kaddáfího v tradičnom hnedom habite a turbane a so šedým plnofúzom a okuliarmi, ako podpisuje dokumenty v registračnom stredisku v meste Sebha na juhu krajiny.

Napriek verejnej podpore väčšiny líbyjských frakcií a zahraničných mocností je hlasovanie pre voľby 24. decembra stále spochybňované, pretože súperiace subjekty sa hádajú o pravidlá a harmonogram.

Izrael predstavil nový bojový tréningový systém, ktorý používa lúče namiesto rakiet (VIDEO)

Veľká konferencia v Paríži sa v piatok dohodla na sankcionovaní každého, kto naruší alebo zabráni hlasovaniu, ale stále neexistuje žiadna dohoda o pravidlách, podľa ktorých by mal byť schopný kandidovať.

Zatiaľ čo Kaddáfí to pravdepodobne hrá s nostalgiou po ére pred povstaním, podporovaným NATO v roku 2011, ktoré zmietlo jeho otca od moci a začalo desaťročie chaosu a násilia.

POTVRDENÉ: Elon Musk predal 4,5 milióna akcií Tesly

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA